עמותת צליאק בישראל
Menu

אפייה ללא גלוטן

איך להצליח לאפות

קמח החיטה מכיל 15-10 אחוזי חלבון, מתוכו החשוב והעיקרי הוא הגלוטן, המעניק לקמח זה את יתרונו הגדול. תכונת הגלוטן: בבואו במגע עם נוזלים, תוך כדי הבחישה או הלישה, הוא מתפתח לרשת סיבית גמישה. לעמילן המצוי בקמח החיטה, המהווה כ-80 אחוזים ממנו, תכונה משלימה: הוא סופג נוזלים כאשר הטמפרטורה גבוהה, תופח…
קרא עוד

טיפים לאפייה

כשבני דניאל היה בן שנתיים, ביום אחד חרב עלינו עולמנו. אני, שעוסק באפייה למעלה מ-15 שנים, ראיתי בבשורת הצליאק שלו מכה קשה. לקח לי בדיוק יומיים כדי להבין, שאפשר לחיות עם זה טוב ושאפשר לעשות המון לכל המשפחה בלי גלוטן. כאיש מקצוע דווקא מצא חן בעיני האתגר של מאפים שאין…
קרא עוד