עמותת צליאק בישראל
Menu

תזונה ללא גלוטן

עקרונות התזונה ללא גלוטן

הטיפול במחלת הצליאק הוא באופן בלעדי באמצעות הדיאטה. הדיאטה הנכונה במחלת הצליאק צריכה לענות על שני תנאים: 1. דיאטה ללא גלוטן, 2. דיאטה מאוזנת. חשוב שהדיאטה תהיה ללא גלוטן ולא דלת גלוטן, זאת מפני שגם כמויות זעירות של גלוטן יכולות לגרום נזק לחולי צליאק.
קרא עוד

לא מספיק להוציא את הגלוטן - צריך להקפיד על תזונה מאוזנת

דיאטה נטולת גלוטן, עשויה להיות דיאטה מוגבלת וחד גונית ולפיכך עשויה ללקות בחוסר איזון תזונתי. כדי לשמור על גוף בריא חשוב, בנוסף להקפדה על מזון ללא גלוטן, לצרוך מגוון מזונות לקבלת כל אבות המזון, הויטמינים, המינרלים והסיבים התזונתיים החשובים להתפתחות תקינה.
קרא עוד

איזון תזונתי

לתכנון התזונתי של מאובחני צליאק שלושה היבטים: א. הוצאת מזונות מכילי גלוטן מהתפריט. ב. בניית תפריט מאוזן ומגוון העונה לצרכים תזונתיים ובריאותיים. ג. מתן תשומת לב מיוחדת להשלמת חסרים תזונתיים אפשריים בויטמינים, במינרלים ובסיבים תזונתיים.
קרא עוד

גיוון התפריט

כדיאטנית קלינית אני נתקלת בהיבטים שונים של ההתמודדות עם תזונה ללא גלוטן וברצוני לשים את הדגש הפעם על החשיבות ואפשרויות הגיוון במזונות הרבים המותרים לחולי הצליאק.
קרא עוד

בחירת מזון נכונה בעידן מגיפות התזונה הלקויה

אימוץ ליבת התזונה הבריאה, הינה הזדמנות לשיפור איכות התזונה של כלל המשפחה. נראה לי נכון, שרוב האוכל בבית יהיה ללא גלוטן, וקל לעשות זאת אם מאמצים את ליבת התזונה הבריאה, משתמשים יותר בחומרי גלם בסיסיים, מאמצים שיטות בישול בריאות ומהירות – ויש כאלה.
קרא עוד

מחלת הצליאק והשמנה

למרות היותה מחלה גסטרואינטסטינלית הפוגעת במעי, ישנה עליה מתמדת בהשמנה בקרב חולי צליאק. תזונה לקויה אינה הגורם היחיד להשמנה, אורח חיים וסגנון אכילה עשוי להוות גורם סיכון משמעותי.
קרא עוד