Logo עמותת צליאק בישראל

גראטן תפוחי אדמה הדפסההדפס מתכון

גילה גולדשייד. מתוך מתכון שהופיע בעיתון


גראטן תפוחי אדמה

מרכיבים

מרכיבים

  • 1 ק"ג תפוחי אדמה
  • כוסות חלב
  • 250 גרם שמנת מתוקה
  • 2 כפיות מלח
  • ½ כפית פלפל שחור
  • קורט אגוז מוסקט
  • 1 שן שום
  • 25 גרם חמאה נמסה
  • 50 גרם חמאה חתוכה לקוביות
  • 2 כפות גדושות גבינת צהובה מגורדת

הוראות הכנה

מחממים מראש תנור לחום גבוה - 200 מעלות

מקלפים את תפוחי האדמה ופורסים לפרוסות דקות (2-3 מ"מ) במעבד מזון. לא שוטפים.

שמים את הפרוסות בסיר עם החלב והתבלינים ומערבבים. החלב יספח כמעט את כל הקמח של תפוחי האדמה. מביאית את החלב לרתיחה, תוך כדי עירבוב כדי למנוע מהעמילן להידבק לקרקעית הסיר. מבשלים עוד כ-2 דקות מסירים מהאש ומוסיפים את השמנת מתוקה ואת הגבינה המגורדת. ומערבבים היטב.

לוקחים שן שום וחוצים אותה ומורחים אותה היטב על קרקעים התבנית. מברישים עם החמאה המומסת. ויוצקים פנימה את תפוחי האדמה.

מפזרים למעלה את קוביות החמאה ומחניסים לתנור. אופים עד שהגרטן מתייבש ומשחים - בערך 45 דקות


למעלה
כל הזכויות שמורות לעמותת צליאק בישראל