Logo עמותת צליאק בישראל

פשטידה צמחונית דלת פחמימותמקודם הדפסההדפס מתכון

לאה הצמחונית


פשטידה צמחונית דלת פחמימות

מרכיבים

מרכיבים

  • 1 יחידה בצל גדול
  • 2-3 שיני שום בשרניות
  • 2 יחידות לוף גדול ובהיר
  • שליש כרוב
  • 2-3 גבעולים סלרי עלים בהיר
  • 300 גרם טופו
  • רבע כוס מדידה קמח פולנטה
  • 4 ביצים
  • מעט שומשום מלא
  • מלח, פלפל, שמן שומשום לתיבול
  • קומץ פטרוזיליה

הוראות הכנה

1. לחמם תנור ל-180 מעלות ולשמן תבנית פיירקס (רצוי) עגולה

2. קוצצים את הבצל ומזהיבים בסיר רחב

3. מוסיפים את הירקות קצוצים ופרוסים , בזה אחר זה

4. מערבבים היטב עד שמשקיפים קמעה

5. מוסיפים את הטופו המגורר גס, מערבבים

6. מתבלים לפי הטעם במלח, פלפל ואפשר גם פפריקה, כורכום ומעט שמן שומשום

7. מוסיפים 4 ביצים טריות טרופות קלות ומערבבים את המסה עד שתתאחד

8. מוסיפים קומץ נאה של עלי פטרוזיליה ואפשר גם עלים מהסלרי

9. מעבירים את התערובת לתבנית המשומנת ומחליקים, מרססים בשמן ומפזרים את השומשום

10. מעבירים לתנור לכ-40 דקות עד שמזהיב-משחים.

 

הערות

פרווה. מתאים גם לטבעונים ולצמחונים. לסוכרתיים - הפשטידה כולה מכילה בין 4-4.5 מנות פחמימה בלבד !


למעלה
כל הזכויות שמורות לעמותת צליאק בישראל