הקו הפתוח 03-6781481
Menu


בורקס מדפי אורזמקודם הדפסההדפס מתכון

עדה גפני


מרכיבים

מרכיכיבים למלית

  • 250 גרם גבינה לבנה
  • 1 ביצה
  • 2 כפות גדושות גבינה צהובה מגוררת
  • 2 כפות קמח ללא גלוטן
  • מלח ופלפל לפי הטעם

מרכיבים נוספים

  • 30 דפי אורז

הוראות הכנה

מערבבים יחדיו את כל החומרים של המלית.

עובדים על משטח (מומלץ קרש חיתוך גדול), טובלים דף אורז במים, מורחים עליו חמאה  או מרגרינה מומסת. מניחים באותה צורה דף נוסף (לכל בורקס 2 עלים). מומלץ להכין כך 3 יחידות.

לפני שממלאים (זה נותן את הזמן הנחוץ לדפים להתרכך) מניחים במרכז כחצי כף מלית.

כשהדף רך ונוח לקיפול, מקפלים פנימה משני הצדדים ומגלגלים מהצד הרחב אל הצר לצורת כרוכית. מורחים חמאה מומסת וחלמון של ביצה, ומפזרים מעל שומשום.

 

אופים בתנור בחום 190 מעלות כ – 20-30 דקות, עד שמזהיב קלות. להיזהר לא לאפות יותר מדי.

הערות

להכנת כ- 15 בורקס


הוסף תגובה

(5/5)


למעלה
 

Login

התחברות