הקו הפתוח 03-6781481
Menu


פאי לימוןמקודם הדפסההדפס מתכון

נועה שחם דקל


מרכיבים

מרכיבים לבצק

  • 2 כוסות קמח נ"ג
  • 180 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות
  • 1 ביצה
  • מעט מלח
  • 2-3 כפות מים קרים

מרכיבים למלית

  • 2 חלמונים
  • 2 ביצים שלמות
  • 1 כוס סוכר
  • 1 שמנת מתוקה
  • מיץ משני לימונים
  • קליפה מגורדת מלימון אחד (רצוי ירוק)

מרכיבים לקצף

  • 4 חלבונים
  • 1 כוס סוכר

הוראות הכנה

שמים במעבד מזון עם להב הפלסטיק את הקמח, המלח, הביצה והחמאה.

מפעילים את המכשיר עד שהחומרים מתגבשים לכלל בצק. אם יש צורך מוספים את המים הקרים.

מרדדים את הבצק על משטח מקומח מעט לעיגול בעובי של קצת יותר מחצי ס"מ.

מגלגלים את הבצק על המערוך ומעבירים בזהירות לתבנית פאי בקוטר של 26 ס"מ ששמנו מקודם.

מהדקים, חותכים ומשליכים שולים מיותרים. דוקרים את פני הבצק במזלג ואופים בתנור בחום של 180 מעלות במשך כ- 15 דקות.

מוציאים ומקררים מעט.

שמים בקערה את החלמונים והביצים.

מוסיפים את הסוכר ומקציפים מעט, עד שהתערובת מבהירה מעט.

מוסיפים את יתר החומרים, מערבבים היטב ויוצקים בעדינות על תוך הבצק.

מכניסים לתנור וממשיכים לאפות בחום של 180 מעלות כ- 45 דקות, עד שהמילוי מוצק.

מוציאים ומצננים מעט.

מקציפים את החלבונים. מוסיפים לאט ובזרם דק, את הסוכר. מקציפים עד לקבלת קצף קשה ועמיד.

זולפים את הקצף על הפאי בצורה נאה. מכניסים לתנור חם מאוד (220 מעלות) למשך דקות מספר, עד שהקצף משחים מעט.

במידה ורוצים מפזרים מעל פירורי שוקולד.  

תגובות

5
שישי, 15 ינואר 2016
עוגת פאי הו-ר-סת!!! נוהגת להכין אותה לימי הולדת של הבוגרי...
See Full Review >>
- לאה הצמחונית

הוסף תגובה

(5/5)


למעלה
 

Login

התחברות