הקו הפתוח 03-6781481
Menu


עוגיות אלפחורסמקודם הדפסההדפס מתכון

מיטל סלע (כנס העמותה, מאי 2005)


מרכיבים

מרכיבים

  • 100 גרם אבקת סוכר
  • 150 גרם חמאה
  • 6 חלמונים
  • 250 גרם קורנפלור
  • 100 גרם קמח ללא גלוטן
  • ½ כפית אבקת אפיה
  • ½ כפית סודה לשתיה
  • מלח
  • וניל

הוראות הכנה

מכניסים למיקסר את הסוכר, החמאה והחלמונים, מערבבים כ- 2 דקות כדי שהחומרים יתאחדו.
מוסיפים את הקמח, הקורנפלור, אבקת האפייה, סודה לשתייה, המלח, הוניל, ומערבבים עד לקבלת בצק.
שמים את הבצק במקרר במשך כחצי שעה.
מוציאים את הבצק מהמקרר. על משטח נקי ומקומח מרדדים את הבצק לעובי של כ- 5 מ"מ. קורצים עיגולים בקוטר של כ- 5 ס"מ. מסדרים את העיגולים על תבנית שעליה נייר אפייה.
מכניסים לתנור ל- 180 מעלות למשך כ- 15-12 דקות. למרות שהעוגיות לא מקבלות צבע חום וזהוב, צריך להוציא אותן מהתנור.
מצננים את העוגיות. כשהן קרות מורחים על מחצית מהעוגיות כפית ריבת חלב, וסוגרים אותן בעוגיות שנותרו (כך שיראו כמו סנדביץ' עם ריבת חלב).
לאחר שסוגרים את העוגיות אפשר לפזר קוקוס ברווח שבין העוגיות (הוא נדבק לריבת חלב).


הוסף תגובה

(5/5)


למעלה
 

Login

התחברות