Logo עמותת צליאק בישראל

עוגיות שוקולד צ'יפס מקודם הדפסההדפס מתכון

אפרת דים


עוגיות שוקולד צ'יפס

מרכיבים

מרכיבים

  • 125 גרם חמאה
  • כוס (125 גרם) סוכר לבן
  • ½ כוס (125 גרם) סוכר חום
  • 150 גרם (1 כוס + 2 כפות) קמח ללא גלוטן
  • 1 כפית סודה לשתיה
  • 1 כוס (100 גרם) שקדים טחונים
  • 1 ביצה
  • ¼ כוס רוויון (ניתן להחליף בחלב)
  • 100 גרם שוקולד צ'יפס מריר
  • 100 גרם שוקולד צ'יפס לבן

הוראות הכנה

מחממים תנור ל-180 מעלות.
שמים בקערה את החמאה והסוכר ומקציפים ביחד.
מוסיפים את הקמח, סודה לשתייה, שקדים, ביצה, והחלב (או רוויון) וטורפים עד לקבלת תערובת אחידה.
מוסיפים את שני סוגי השוקולד ומערבבים.
מניחים על תבנית נייר אפייה. בעזרת כף מניחים ערימות קטנות של עוגיות במרווחים על התבנית.
אופים 10-12 דקות עד שהעוגיות זהובות. לא יותר!
חשוב שהעוגיות יהיו רכות ונימוחות.
נותנים לעוגיות להתקרר מעט ורק אז מוציאים אותן מהתבנית.
העוגיות נשארות טריות עד 5 ימים אם שומרים אותן בקופסא סגורה.

הערות

המתכון לקוח מספר בישול אירי והוא פשוט מדהים!!!


למעלה
כל הזכויות שמורות לעמותת צליאק בישראל