Logo עמותת צליאק בישראל

קוסקוס מקמח תירסמקודם הדפסההדפס מתכון

משפחת איזנברג

קוסקוס מקמח תירס

מרכיבים

מרכיבים

  • 1 ק"ג קמח תירס
  • כוסות מים
  • 2 כפות מלח
  • כוס שמן

הוראות הכנה

מערבבים את כל החומרים, ומעבירים את התערובת דרך נפה (מיוחדת).
מבשלים בסיר קוסקוס בחלק העליון (כשלמטה יש מים) במשך כשעה וחצי.
מוציאים את התערובת לקערה גדולה, ומשאירים אותה שם "להתאוורר" במשך כרבע שעה.
מוסיפים לתערובת 2 כוסות מים ועוד כמה כפות שמן.
(כמויות המים במתכון משתנות לפי "תחושה".)
מנפים את התערובת דרך הנפה ומבשלים שוב במשך ¾ שעה.
מוציאים שוב לקערה ומערבבים עם ¾ כוס מים.  



הערות

הערות: הכנת הקוסקוס דורשת את כל המכשור המתאים (סיר עם מסננת עליונה, קערה ענקית לערבוב, נפה מיוחדת ענקית), וכן ידע קודם בהכנת קוסקוס.
התוצאה הסופית דומה מאוד לקוסקוס המקורי, חוץ מהצבע הצהוב הבולט.
בזמן בישול הקוסקוס מבשלים את הירקות בסיר התחתון.

 


למעלה
כל הזכויות שמורות לעמותת צליאק בישראל