הקו הפתוח 03-6781481
Menu


הלחמניות של אילוןמקודם הדפסההדפס מתכון

אילון טלמון ז"ל


מרכיבים

מרכיבים

  • 2 ביצים (בטמפרטורת החדר)
  • 1 כפית מלח
  • כפות סוכר (רצוי חום לקבלת גוון חום ללחמניות)
  • כפות חמאה או מרגרינה או שמן זית
  • 1 כף חומץ תפוחים (רצוי)
  • 1 כפית קסנטן גאם
  • 3 כפיות משפר אפייה עשר
  • ¾ כוס פחות כף עמילן תפוחי אדמה
  • ¾ כוס ועוד כף קמח אורז
  • 2 כוסות קמח ללא גלוטן
  • 2 כוסות מים (רצוי ב-40 מעלות)
  • שמרים

הוראות הכנה

מערבבים את הקמחים עם הקסנטן גאם ומשפר האפייה לקבלת תערובת אחידה.

את השמרים היבשים (אני משתמש בערך ב-¾ כף) מעוררים בחצי כוס מים חמימים למשך כ-10 דקות (לא יותר).

מכניסים לתבנית של מכונת האפייה את: הסוכר, המלח, הביצים, החומץ, השמן וחצי כוס מים.

מערבבים ומוודאים שהכל תמיסה אחידה, ואחר כך את שארית המים והקמח, ולבסוף - השמרים בחצי כוס המים.

מפעילים את מכונת הלחם או לתוכנית להכנת בצק או לתכנית להכנת לחם ללא גלוטן ועוצרים אותה בשלב שנגמרת התפיחה.

מהתבנית, בעזרת שתי כפות, יוצקים את הבצק על ניר אפייה המונח על תבנית אפייה.

מנסים לעצב לחמניות בצורה ובגודל שרוצים (יש להשאיר מקום לתפיחה נוספת).

מרטיבים את פני הבצק ומפזרים עליו שומשום. 

מכסים ומניחים לתפיחה נוספת בערך רבע שעה. 

מכניסים לתנור מחומם: טורבו 160 מעלות, רגיל 180 מעלות כאשר רצוי להניח בתחתית התנור תבנית, או כלי אחר, עם מים בכמות של כוס.

רצוי גם להתיז מים (עם כלי שבו מתז) על דפנות התנור עם תחילת האפייה ופעם נוספת לאחר כ-10 דקות.

זמן האפייה הוא כ-35 דקות (אפילו אם הלחמניות נראות חומות ואפויות לפני הזמן הזה).

 

הערות

התבנית הטובה ביותר לאפיה זו היא תבנית מחוררת.

אני משתמש בתבנית סיליקון (היא גמישה לגמרי ולכן יש להניחה על רשת שבתנור) אלא שהתבנית היא ללחמניות עגולות גדולות, כך שמתקבלות רק 6 לחמניות מכל הכמות (בערך 130 גרם כ"א) ואלו לחמניות גדולות מדי.

מומלץ להקפיא את הלחמניות מיד לאחר שמתקררות ולהפשיר אותן לפני אכילתן במיקרוגל.


הוסף תגובה

(5/5)


למעלה
 

Login

התחברות