הקו הפתוח 03-6781481
Menu


לחמניות אווריריות לפסחמקודם הדפסההדפס מתכון

רותי טרכטמן, מחברת הספר "טעים ללא גלוטן"

מרכיבים

מרכיבים

  • 3 ביצים גדולות מופרדות
  • 1 כפית חומץ תפוחים איכותי
  • 5 כפות שמן
  • ½ כפית מלח
  • ½ כפית סוכר (אפשר יותר אם רוצים להרגיש במתיקות)
  • 1 כוס קמח תפוחי אדמה
  • ½ כוס קורנפלור
  • ½ כוס קמח אורז מלא או לבן
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • ¼ כוס חלב או מים

הוראות הכנה

מחממים תנור לחום בינוני (כ-180 מעלות).

בוחשים את החלמונים עם השמן, מלח, מים או חלב והחומץ.

מעבירים דרך מסננת את הקמחים ואבקת האפייה ומוסיפים תוך כדי בחישה.

אם העיסה קשה מדי, מוסיפים עוד כף או שתיים של נוזל.

מקציפים את החלבונים והסוכר לקצף חזק ומקפלים לתוך העיסה עד שהקצף נבלע.

משמנים (מומלץ בספריי שמן) תבנית שקעים, מוזגים מהבלילה עד ל- 3/4 מגובה השקעים.

אפשר, לא חובה, לרסס שמן מעל הלחמניות. 

הבלילה אמורה להספיק ל-12 שקעים. אם נשאר שקע ריק, מומלץ לשים בו מים.

אופים עד שמשחים (במשך כ-20 דקות).

הלחמניות תופחות יפה בזכות אבקת האפייה וקצף הביצים. 

הערות

המתכון מתאים ל-12 לחמניות קטנות.
הערה: לאלו שלא אוכלים קטניות: ניתן להמיר קמח אורז לאבקת פירה מוכן עם או בלי בצל מטוגן, ובמקום הקורנפלור להשתמש בעוד קמח תפוחי אדמה.

הוסף תגובה

(5/5)


למעלה
 

Login

התחברות