הקו הפתוח 03-6781481
Menu


בורקסמקודם הדפסההדפס מתכון

מתוך ספר המתכונים הראשון שהוציאה העמותה

מרכיבים

מרכיבים לבצק

  • כוסות קמח ללא גלוטן
  • 100 גרם חמאה
  • קורט מלח
  • ½ כוס מים

מרכיבים למלית תפוחי אדמה

  • 4 תפוחי-אדמה, מבושלים, קלופים ומעוכים למחית
  • 200 גרם גבינה צהובה מגוררת
  • ביצים
  • מלח לפי הטעם

מרכיבים למלית חצילים

  • 2 בצלים מגוררים
  • 3 כפות שמן
  • 2 חצילים בינוניים קלופים וחתוכים לקוביות
  • 3 עגבניות קלופות וקצוצות
  • ½ כוס מים
  • מלח

הוראות הכנה

שמים את כל חומרי הבצק במעבד מזון מצויד בלהב פלדה ומעבדים לבצק אחיד וחלק. שומרים במקרר למשך לילה.

להכנת מלית תפוחי האדמה: מערבבים יחד את כל חומרי המלית.

להכנת מלית חצילים: מטגנים את הבצלים בשמן עד שמתרככים, מוסיפים את החצילים ומטגנים עד שמזהיבים מעט.

מוסיפים את העגבניות ומטגנים 5 דקות נוספות. מוסיפים את המים, מתבלים במלח ומבשלים עד שהמים מתאדים.

מחממים תנור לחום גבוה (200 מעלות).

מרדדים את הבצק לעלה. קורצים ממנו עיגולים בכוס ושמים במרכז כל עיגול כפית מהמלית. מקפלים כל עיגול לשניים ומהדקים היטב את הקצוות.

מניחים בתבנית ואופים במשך כחצי שעה, עד שהבורקס מזהיבים.

הערות

יש להכין את הבצק יום קודם לאפייה ולשמור במקרר במשך לילה.


הוסף תגובה

(5/5)


למעלה
 

Login

התחברות