Logo עמותת צליאק בישראל

קיגל אטריות אורזמקודם הדפסההדפס מתכון

יהודית לוי

קיגל אטריות אורז

מרכיבים

מרכיבים

  • ½ חבילה אטריות אורז עבות
  • 1 שמנת חמוצה
  • 50 גרם חמאה
  • ½ כוס סוכר חום כהה
  • 2 ביצים
  • 100 גרם אגוזי מלך קצוצים
  • ½ כוס חמוציות או צימוקים
  • 3 כפות תערובת קמח או קמח שקדים
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1 כפחת קינמון

הוראות הכנה

מבשלים את האטריות עד שמוכנות, מסננים ומחזירים לסיר.

מוסיפים את החמאה מערבבים עד שנמסה.

מוסיפים את הסוכר והשמנת חמוצה ומערבבים.

בודקים שהתערובת התקררה מספיק ומוסיפים את הביצים. מערבבים.

מערבבים יחד את הקמח, אפיה, קינמון, אגוזים, חמוציות, 

מוסיפים לתערובת, מערבבים ומעבירים לתבנית אינגליש קייק משומנת.

אפשר לפזר למעלה קצת סוכר חום מעורבב עם קינמון ואגוזים. 

אופים ב-180 מעלות כ-45 דקות עד שלמעלה זהוב וקריספי.


למעלה
כל הזכויות שמורות לעמותת צליאק בישראל