הקו הפתוח 03-6781481
Menu


ניוקי תפוחי אדמהמקודם הדפסההדפס מתכון

באדיבות עובד אלפיה, השף הראשי, מלון דן תל-אביב
מתוך הרצאתו בכנס העמותה שהתקיים במאי 2005

מרכיבים

מרכיבים

  • 1 ק"ג תפוחי אדמה
  • 5 חלמונים
  • 10 שיני שום
  • 300 גרם קמח תפוחי אדמה
  • 1 כוס שמן זית
  • מלח ופלפל לפי הטעם

הוראות הכנה

מבשלים בתנור את תפוחי האדמה בחום של כ- º200 במשך 40-30 דקות, עד שתפוחי האדמה נעשים רכים.
מבשלים בסיר את שיני השום בשמן זית (שהשמן יכסה את שיני השום). מסננים את השום מהשמן.
במעבד מזון טוחנים את תפוחי האדמה, החלמונים והשום, עד שנוצר מרקם חלק.
שופכים את התערובת לקערה, מוסיפים את קמח תפוחי האדמה ומערבבים, עד שנוצר מרקם אחיד.
זולפים את הבצק על מגש בעזרת שק זילוף וחותכים לחתיכות של כ- 2 ס"מ.
שמים בקירור למשך כ- 4 שעות.
מרתיחים בסיר מים עם כף מלח, ומבשלים בתוכם את הגלילים עד שהם צפים.
מגישים מיד בתוספת רוטב.

הוסף תגובה

(5/5)


למעלה
 

Login

התחברות