הקו הפתוח 03-6781481
Menu


רולדת שוקולדמקודם הדפסההדפס מתכון

טובה רוטמן

מרכיבים

מרכיבים לעוגה

  • ½ כוס גדולה קמח תפוחי אדמה או קורנפלור או קמח קונדיטור
  • ½ כוס קקאו
  • 1 חבילה אבקת אפייה
  • 4 כפות שמן
  • 7 ביצים מופרדות
  • 1 כוס סוכר
  • 3-4 כפות יין אדום
  • 1 כפית תמצית וניל

מרכיבים למילוי חלבי

  • 2 מיכלים שמנת מתוקה (רצוי עמידה)
  • 2 חבילות אינסטנט פודינג וניל
  • כוסות חלב

מרכיבים למילוי פרווה

  • 2 מיכלים שמנת צמחית
  • כוסות מים קרים
  • 2 חבילות אינסטנט פודינג וניל

מרכיבים לקרם שוקולד לקישוט

  • 100 גרם שוקולד מריר או שוקולד לבישול
  • 50 גרם מרגרינה

הוראות הכנה

מקציפים חלבונים עם הסוכר.
מוסיפים בעדינות את החלמונים, השמן, ואז את יתר החומרים לסירוגין בתנועות קיפול בעזרת מרית (לקקן).
יוצקים בתבנית בינונית מעל נייר אפייה ואופים בחום בינוני כחצי שעה או עד שקיסם עץ יוצא יבש.
כשהעוגה מצטננת, חותכים באמצע בסכין ארוכה לשתי עוגות דקות.
מקציפים את כל חומרי המילוי.
מטפטפים על החצי העליון מעט סירופ עשוי סוגי יין ותרכיז פטל עם מעט מים,
מורחים שליש המילוי על הרולדה, ומגלגלים. מניחים על מגש בזהירות.
חוזרים על הפעולה בגלילה השנייה.
אפשר גם להכין את הרולדות בצורה המסורתית של יציקת חצי עיסה לשתי רולדות בשתי תבניות נפרדות ולאפות.
את השליש הנותר מצפים מעל הגלילים. ומקשטים בקרם שוקולד ועליו אפשר סוכריות לקישוט, אגוזים וכו' כיד הדמיון.

הערות

אפשר להשתמש במתכון כדי להכין עוגת שוקולד.
הבסיס - זהה. אופים בתבנית עגולה 26  משומנת.
למילוי משתמשים במחצית הכמות: 1 מיכל שמנת מתוקה, כפית סוכר גדושה, כוס חלב וחבילה אינסטנט פודינג וניל.
אפשר לקשט בקרם שוקולד: ממיסים את כל הרכיבים בקלחת קטנה, ואם צריך מוסיפים עוד קצת מים, תוך בחישה, ומצננים מעט. יוצקים מעל קרם הקצפת בדוגמאות עיגול וכו'.

הוסף תגובה

(5/5)


למעלה
 

Login

התחברות