הקו הפתוח 03-6781481
Menu


לחםמקודם הדפסההדפס מתכון

שרה בורשטיין

מרכיבים

מרכיבים יבשים

  • 750 גרם קמח "קונדיטור"
  • 2 כפות סוכר חום
  • ½ כפית מלח
  • 1 כף שטוחה פייברקס (לא חובה)
  • 50 גרם אגוזי פקאן מרוסקים
  • 30 גרם שמרים

מרכיבים רטובים

  • 60 גרם שמן
  • 2 כוסות (400 מ"ל) מים פושרים
  • 2 ביצים טרופות

הוראות הכנה

מערבבים היטב את כל המרכיבים היבשים.
אם לא אוהבים אגוזים, אפשר להוסיף במקומם עוד כף שטוחה של סוכר חום.
אפשר להוסיף ½ כוס גרעיני דלעת או חמניות.
שופכים את המרכיבים הרטובים מעל תערובת המרכיבים היבשים ומערבבים הכל, תחילה בכף ואחר כך במיקסר. העיסה צריכה להיות רכה ביותר. במידת הצורך, מוסיפים מים.
משמנים 2 תבניות מוארכות קצרות, ומעניסים את העיסה לתבניות בעזרת כף.
מניחים את התבניות על בקבוק גומי חם, מכסים במגבת ונותנים לתפוח במשך כ-40 דקות.
מחממים תנור ל-170 מעלות. אופים במשך כ-15 דקות, עד שהלחם נראה שחום.
הלחם יוצא קשה. כשמתקרר, הקליפה הופכת לפריכה.

הערות

אפשר להשתמש בבצק הזה לכל מה שאינו מתוק, כמו בסיס לפיצה ולחמניות.


הוסף תגובה

(5/5)


למעלה
 

Login

התחברות