הקו הפתוח 03-6781481
Menu


שטרודל אגוזים מקודם הדפסההדפס מתכון

סבתא רינה

מרכיבים

בצק עלים

  • 500 גרם קמח נטול גלוטן ( בערך ½ מהכמות קונדיטור ו-½ "כרגיל")
  • 1 כוס מים
  • ¼ כוס חומץ
  • ¼ כוס שמן
  • קורט מלח
  • 150 גרם חמאה

מילוי

  • כ-150 גרם אגוזים גרוסים
  • 1-2 חופנים גרידת תפוז
  • לפי הטעם סוכר
  • צימוקים
  • רחת לוקום בכמה צבעים

הוראות הכנה

מכל חומרי הבצק, למעט החמאה, לשים בצק במערבל עם זרוע קרס.

אם הבצק דביק מוסיפים מעט מהקמחים עד שנוצר בצק נוח לעבודה.

מחלקים את הבצק לשניים. מחלקים את החמאה לשש.

מרדדים כל חלק לעלה דק, מורחים חלק משישית החמאה על שני שליש מהבצק, מקפלים את השליש ללא חמאה כלפי האמצע ועליו את מקפלים את השליש הנותר.

מורחים את שארית שישית החמאה על שני שליש מהמלבן שנוצר ושוב מקפלים.

אותה פעולה מבצעים על החלק השני של הבצק.

מכניסים למקרר לכרבע שעה. חוזרים על פעולות המריחה והקיפול עוד פעמיים.

אפשר להכין מראש, לעטוף בניילון ולשמור בהקפאה. להפשיר במקרר לפני השימוש.

מילוי: את האגוזים, הסוכר וגרידת התפוז מערבבים יחד בין כפות הידיים.

מרדדים בצק לעלה דק (כדאי שיהיה בטמפרטורת החדר), כדאי על מפה חד פעמית, מורחים אותו במעט שמן, מפזרים מתערובת המילוי (כמו שנראה בצילום), מפזרים צימוקים.

חותכים רצועות של רחת לוקום, מכסים בקטנדיטור כדי שלא ידבק, מגלגלים בין כפות הידיים ל"נחשים" ומניחים על הבצק.

בעזרת המפה מגלגלים לגליל, מעבירים לתבנית, חותכים פרוסות באלכסון ואופים בתנור.

מפזרים אבקת סוכר אחרי  שמוציאים מהתנור.

הערות

אפשר להשתמש בבצק עלים נטול גלוטן קנוי.

בתמונה ניתן לראות כיצד מונח המילוי ואיך נראה הגליל החתוך בתבנית.

כשהבצק בטמפרטורת החדר הוא נוח לרידוד וניתן להוציא ממנו שני גלילים.

כמויות החומרים למילוי הן לפי הטעם ומספר הגלילים שממלאים.

 


הוסף תגובה

(5/5)


למעלה
 

Login

התחברות