Logo עמותת צליאק בישראל

חיתוכיות / קרקריםמקודם הדפסההדפס מתכון

טובה רוטמן

חיתוכיות / קרקרים

מרכיבים

מרכיבים

  • 150 גרם קמח שקדים
  • 150 גרם קמח קוקוס או קוקוס טחון
  • ½ כפית סודה לשתייה
  • או 1 כפית שטוחה אבקת אפייה
  • 1 כפית קינמון
  • 1 כפית חוויג' לקפה
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כפית אבקת סטיביה
  • או 30 טיפות סטיביה בנוזל
  • 1 ביצה
  • 50 גרם חמאה או מחמאה
  • 4 כפות שמן קוקוס או שמן קנולה
  • קורט מלח

הוראות הכנה

לשים הכל יחד היטב ומשאירים במקרר כחצי שעה.
לשים שוב ומשטיחים על ניר אפיה בתבנית בעובי של 1 ס"מ.
חורצים ריבועים בעזרת סכין לא חדה (שלא יקרע את הנייר).
אפשר לפזר קינמון למעלה.
אופים 10-15 דקות בתנור שחומם מראש, בחום בינוני. עד הזהבה קלה מאד.
מוציאים בעזרת כף טיגון שטוחה כשמתקרר מעט, לא לחכות שיצטנן.
עדיף לשמור במקרר.

הערות

טוב לשומרי דיאטה ללא סוכר ופחמימות וקמח.
וכמובן לצליאקים.
מצאתי בפייסבוק בקיר של "תזונה קטוגנית" ושידרגתי.
ניתן כמובן לתמרן קצת בטעמים ובתבלינים.
 
לגבי המרכיבים: אפשר כמות כפולה כי יוצאת כמות די קטנה.

למעלה
כל הזכויות שמורות לעמותת צליאק בישראל