הקו הפתוח 03-6781481
Menu


קלתית משמשיםמקודם הדפסההדפס מתכון

טובה רוטמן

מרכיבים

מרכיבים לבצק הקלתית

  • 150 גרם חמאה או מחמאה (לפרווה)
  • ⅓-½ כוס סוכר
  • 1 ביצה
  • כוסות קמח נ"ג
  • 1 כפית תמצית וניל
  • או 1 שקית סוכר וניל
  • ½ כוס פיסטוקים או אגוזים קצוצים דק
  • קורט מלח
  • ½ כפית אבקת אפייה

מרכיבים למלית משמשים

  • 1 קופסא שמנת מתוקה לקצפת (או פרווה)
  • 2 חלמונים
  • ¼ כוס סוכר
  • קורט מלח
  • 1 כף גדושה קמח נ"ג
  • 1 כפית תמצית וניל

מרכיבים נוספים

  • כ-15 משמשים רחוצים, חצויים ומגולענים
  • לפיזור למעלה מעט אגוזים או פיסטוקים קצוצים

הוראות הכנה

לשים את כל מרכיבי הבצק לבצק גמיש לא דביק. מוספים מעט קמח נ"ג אם צריך. 
משטיחים בתבנית משומנת ומשהים במקפיא עד להכנת המלית.
יוצרים שוליים די גבוהים לצורך המלית.

מערבבים היטב במטרפה את כל חומרי המלית.

אופים את הקלתית (התחתית) בתנור מחומם למשך 15 דקות בערך עד הזהבה קלה מאד, ומוציאים מהתנור.
אם הקלתית תפחה מדי אפשר להשטיחה בעזרת תחתית כוס זכוכית.
יוצקים לקלתית את המלית, ומסדרים את המשמשים החצויים בעיגול בתוכה.
מכסים הכל בנייר אפייה או אלומיניום.
אופים בחום נמוך של 160 מעלות למשך כ-30 דקות עד שהמלית מתייצבת.
מסירים את הכיסוי, מפזרים את האגוזים/פיסטוקים מלמעלה.
אופים ללא כיסוי עוד כעשר דקות בחום בינוני.

הערות

הכמות לתבנית עגולה 26


הוסף תגובה

(5/5)


למעלה
 

Login

התחברות