Logo עמותת צליאק בישראל

מרובעיות דובדניםמקודם הדפסההדפס מתכון

טובה רוטמן


מרובעיות דובדנים

מרכיבים

מרכיבים

  • 200 גרם חמאה או מחמאה בחום החדר
  • 2 גביעים שמנת חמוצה או יוגורט
  • 2 שקיות סוכר וניל
  • 3 ביצים
  • 1 כוס סוכר
  • 1 כוס קמח נ"ג
  • 1 כוס תערובת קוקוס וקמח שקדים
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • 1 כוס דובדבנים מגולענים או משומרים
  • קליפת לימון מגוררת

הוראות הכנה

מערבלים את כל המרכיבים, חוץ מהדובדבנים.

משטחים בתבנית מרובעת.

מפזרים מעל את הדובדבנים.

אופים בחום 180 עד 200 עלות במשך כ-10 דקות, ואז מורידים את הטמפרטורה ל-170 מעלות למשך כחצי שעה, עד שקיסם עץ יוצא נקי.

הערות

העוגה לחה ועסיסית. זהובה למעלה.

ממליצה לגלען באמצעות כותש שום מסורתי בחלק המיועד לגלעון זיתים.


למעלה
כל הזכויות שמורות לעמותת צליאק בישראל