הקו הפתוח 03-6781481
Menu


לחמניות פורטוגזיותמקודם הדפסההדפס מתכון

עידו אברהם, www.facebook.com/Ido.Abraham.Food


מרכיבים

מרכיבים

  • ½ כוס מים (120 מ"ל)
  • ½ כוס חלב (120 מ"ל)
  • 10 גרם חמאה
  • 2 כוסות קמח טפיוקה (244 גרם)
  • 1 כפית מלח
  • 1 ביצה L טרופה
  • 2 כוסות גבינה קשה מגורדת (200-220 גרם)

הוראות הכנה

בסיר על חום בינוני שמים את החלב, המים והחמאה ומביאים לרתיחה עדינה (בועות קטנות).
בשלב זה מכבים את הגז ומוסיפים את הקמח והמלח ומערבבים בעזרת כף עץ.
כשמתקבל בצק מעט גושי, מוסיפים את הביצה הטרופה ומערבבים (הבצק מתפרק ומתחבר מחדש ראו סרטון).
לאחר מכן, מוסיפים את הגבינה המגורדת וממשיכים לערבב עד לקבלת בצק אחיד שאינו נדבק לתחתית.
מעבירים למשטח עבודה מעבדים טיפה בידיים, יוצרים נקניק וממנו כדורים.
מעבירים את כדורי הבצק לתבנית עם נייר אפיה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 10-20 דקות, עד שהלחמניות נאפות ומקבלות צבע זהוב.

הערות

המתכון מתאים ל- 8-10 לחמניות בינוניות.
להכנת הלחמניות השתמשתי בגבינה יוונית קפלוטירי. אפשר להשתמש בכל גבינה קשה לדוגמא: פרמזן/צ'דר/פיקורינו ועוד.

אפשר לראות את המתכון המצולם ביוטיוב: 
https://youtu.be/IWYVyBhW1Z8


הוסף תגובה

(5/5)


למעלה
 

Login

התחברות