הקו הפתוח 03-6781481
Menu


אוזני המן הדפסההדפס מתכון

נטע קשת, מנהלת הבלוג mekashkeshet

מרכיבים

מרכיבים

  • 1 כוס אורז חום
  • כוס קמח תפוח אדמה
  • כוס קורנפלור
  • ¼ כוס קמח סורגום
  • 2 כפות גדושות קמח אורז לבן
  • 1 כפית אבקת אפיה
  • 1 כפית קסנטאן גאם
  • קורט מלח
  • 1 ביצה
  • כוס סוכר
  • ¼ כוס שמן
  • 2 כפות מיץ תפוזים+ גרד מתפוז

הוראות הכנה

מערבבים הכל יחד עד שמתקבלת עיסה פירורית לחה מאוד. כשלוחצים את הפירורים עם היד הם מתגבשים יחד.
אוספים הכל לכדור.
מקררים חצי שעה.
מחממים תנור ל-180 מעלות.
מרדדים את הבצק. (אני מרדדת על משטח סילפאט, ככה שאני לא צריכה לקמח או לשמן משטח).
קורצים  עיגולים , ממלאים וסוגרים למשולש.
מיחים על תבנית עם נייר אפיה ואופים עד שמזהיבים.
מקררים.
מכמות הבצק הזו ( מעיגול בקוטר של 5 ס"מ ) יצאו כ- 80 אוזני המן.

מלית: חלק עם קצת נוטלה וחלק עם מלית פרג

מלית פרג:
סיר קטן: 4 כפות פרג, 30 גרם חמאה, חצי כוס חלב, 50 גרם פרג טחון טרי*
מבשלים כמה דקות עד שמתחיל לרתוח, מוספים חלמון, קליפת תפוז מגורר, קליפת לימון מגוררת, כף דבש, 2-3 כפות פירורי לחם נ"ג, מערבבים 2 דקות על האש, מסירים ומקררים.

* פרג קונים טרי בחנויות תבלינים, טוחנים אותו כשקונים ואז אפשר לשמור בהקפאה חודשים רבים.
פרג שקונים טחון כבר בשקית סגורה בסופרמרקט נוטה להיות מריר....

הערות

למתכונים נוספים ללא גלוטן:
http://mekashkeshet.blogspot.co.il/

תגובות

5
רביעי, 15 אוגוסט 2018
האם אפשר להחליף את כל הקמחים בקמח ״ תמי ״ או קמח ״כרגיל״...
See Full Review >>
- סילביה

הוסף תגובה

(5/5)


למעלה
 

Login

התחברות