הקו הפתוח 03-6781481
Menu


פיצהמקודם הדפסההדפס מתכון

רותי אופנהימר


מרכיבים

מרכיבים לבצק

  • 1 ק קמח נ
  • 4 חלבונים
  • 3 כוסות מים פושרים
  • ½ כוס שמן זית או שמן קנולה
  • 3 כפות מחוקות שמרים יבשים
  • 1 כפית מחוקה מלח

מרכיבים לרוטב

  • ק עגבניות חלוטות וקלופות, מרוסקות גס
  • 1 בצל גדול קצוץ גס, מטוגן (ניתן להכין מראש ולשמור במקרר).
  • 1 כפית שום כתוש
  • 1 כפית מחוקה מלח
  • לפי הטעם זיתים או פטריות

מרכיבים לתערובת הגבינות

  • 100 גרם תערובת הגבינות: 100 גרם גבינה צפתית מגוררת
  • 50 גרם גבינה צהובה מגוררת
  • 50 גרם גבינת פרמזן מגוררת
  • ¼ כפית אורגנו

הוראות הכנה

הכנת הבצק:

שמים בקערת מיקסר את כל החומרים הרטובים ולתוכם את היבשים. חשוב!!!

(כדי למנוע "עננת" קמח על כל הסביבה) בוחשים קצת בעזרת כף ואחר כך מפעילים את המיקסר. 

נוצר בצק דביק שלא ניתן לרדד במערוך. 

מניחים ניר פרגמנט בתבנית.

יוצקים שליש מהבצק לתוך התבנית, ובעזרת מרית יוצרים עיגול לא דק. מניחים להתפיח עד שהבצק מכפיל את נפחו (20-30 דקות).

אופים בחום בינוני גבוה (180-200 מעלות), עד שהבצק מזהיב. 

ניתן לשמור אפוי בפריזר עד להכנת פיצה.

 

הכנת הרוטב:

מבשלים את העגבניות עם הבצל והשום, עד שמפחיתים את הנוזלים.

מתבלים במלח ובפלפל לפי הטעם.

מורחים על הבצק האפוי את מרכיבי הרוטב.

מפזרים מעל הרוטב זיתים, פטריות וכו', לפי הטעם.

 

מפזרים מעל הרוטב את תערובת הגבינות.

אופים בתנור עד שהכל נמס.

הערות

הכמות מתאימה ל- 3-4 תחתיות לפיצה.

אפשר להקפיא את התחתיות במקפי לשימוש מאוחר יותר.

 


הוסף תגובה

(5/5)


למעלה
 

Login

התחברות