הקו הפתוח 03-6781481
Menu


לחם בסיסי למכונת לחםמקודם הדפסההדפס מתכון

איל שפר


מרכיבים

מרכיבים

  • 2 ביצים טרופות
  • כוסות מים או חלב
  • 1 כפית מלח
  • כפות סוכר
  • כפות חמאה, מרגרינה או שמן זית
  • 3⅓ כוסות קמח
  • כפות שמרית

הוראות הכנה

מכניסים את החומרים, לפי הסדר, לתבנית האפייה.

אופים על פי תוכנית אפייה קצרה, שבה יש רק מחזור תפיחה אחד (½2 שעות).


במקום שמרית אפשר להשתמש בכמות שמרים ללא גלוטן המתאימה ל- ½ ק"ג קמח.

מומלץ להוסיף למרכיבים:

1 כף חומץ מאיכות טובה (תפוחים) – להוסיף לנוזלים.

1 כפית קסנטן גאם

2 כפיות סיבי פייברקס דקים (+ ¼ כוס מים)

אפשר להשתמש ב"משפר אפיה 10" במקום קסנטן גאם ופייברקס.

להחליף כוס עד כוס ושליש קמח מרמולייט בקמח אחר או תערובת (כגון קמח אורז, סויה, תפו"א, חומוס, או Mix B של Dr. Schar)

אפשרויות גיוון:

½ כוס תוספת שומשום או גרעיני חמניות או צנוברים או אגוזים קצוצים

תבלינים (ללא גלוטן)

הערות

המלצה של מירי מירושלים:

במקום ⅓3 קמח "קונדיטור" - להשתמש ב-2 כוסות קמח "קונדיטור" וב- ⅓1 כוסות הנותרות - בקמח טפיוקה וקמח קינואה (בערך חצי חצי).

תגובות

5
רביעי, 04 ינואר 2017
מצויין! תודה רבה החלפתי חלק בטפיוקה והוספתי חצי כפית ק...
See Full Review >>
- הדס

הוסף תגובה

(5/5)


למעלה
 

Login

התחברות