הקו הפתוח 03-6781481
Menu


פיתותמקודם הדפסההדפס מתכון

משפחת רז


מרכיבים

מרכיבים

  • 5 כוסות קמח ללא גלוטן
  • ¾ כוס קמח חומוס או קמח סויה או תערובת של שניהם
  • ¼ כוס קמח אורז דביק
  • 1 ביצה
  • 1 כפית מיץ לימון
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית גדושה קסנטן גאם
  • 2 כפיות גדושות פייברקס טחון דק
  • 1 כף מרגרינה
  • 3-4 כפות שמן סויה
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • כוסות מים חמימים

הוראות הכנה

מערבבים את כל החומרים היבשים, למעט המלח שאותו מוסיפים אחרון כדי למנוע מגע ישיר עם השמרים.

בגומה שיוצרים בקמח מכניסים את כל החומרים הרטובים.

מערבבים ולשים בצק חלק (מתנהג כמו פלסטלינה ולא כמו בצק שמרים מקמח רגיל), לישה לא ארוכה, רק עד שהבצק אחיד וחלק. לפעמים (תלוי במזג האוויר ובלחות וכו') צריך להוסיף מעט קמח כדי שלא יידבק.

מעמידים לתפוח למשך 12 דקות, ואחריהן מחלקים ל-12 עד 14 חלקים אותם מרדדים לעיגולים.

מניחים את העיגולים על מגבת או על מפה מבד (חשוב מאוד משום שאסור לגעת בחלק העליון של הפיתה, ואם הפיתות מונחות על מגבת אפשר להשחיל יד מלמטה וכך לקחת את הפיתה).

מתפיחים שוב למשך 10-12 דקות.

מחממים מחבת גריל (משני הצדדים - גם בחשמל מלמעלה וגם על הגז מלמטה על אש בינונית/קטנה).

כאשר המחבת חמה מכניסים לתוכה פיתה (להזכירכם - בלי לגעת בחלק העליון שלה), וכאשר הפיתה תופחת, הופכים. כל התהליך לוקח בערך 1 דקה לכל פיתה.

את הפיתה שהוצאנו, שמים על רשת לקירור.

ועכשיו לפטנט - מברישים במעט מים את שטח הפיתה משני צדדיה - אם לא, הפיתה מתקשה ונשארת תפוחה.

אפשר וכדאי להקפיא את הפיתות.

מפשירים בטוסטר ולא במיקרו.

הפיתות נראות ומתנהגות ממש כמו פיתות רגילות, רק הריח מעט שונה.

 

הערות

12-14 פיתות די גדולות

הפיתות דורשות מעט עבודה (בערך שעה לכמות שמפורטת במתכון, ) אבל התוצאה מצדיקה את המאמץ.


הוסף תגובה

(5/5)


למעלה
 

Login

התחברות