Menu

עוגת גבינה עשירהמקודם הדפסההדפס מתכון

פנינה


מרכיבים

מרכיבים לבסיס

  • 500 גרם גבינה לבנה
  • 5 ביצים מופרדות
  • כוס קמח נ"ג
  • כוס עמילן תירס (קורנפלור)
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 מיכל שמנת חמוצה
  • 1 כוס סוכר

מרכיבים לציפוי

  • 1 שמנת מתוקה
  • 1 כוס חלב
  • 1 אינסטנט פודינג וניל

הוראות הכנה

להכנת העוגה:

שמים בקערה את הגבינה (היא צריכה להיות ללא גושים), החלמונים, הקמח ללא גלוטן, עמילן התירס, תמצית הוניל, השמנת וחצי כוס סוכר. מערבבים היטב עד שנוצרת עיסה חלקה.

מקציפים את החלבונים עד שנוצר קצף. מוסיפים בהדרגה את הסוכר שנותר וממשיכים להקציף עד שנוצר קצף יציב ונוקשה.

מקפלים את הקצף לתוך הגבינה (כדאי להשתמש במרית ולעבוד בעדינות כדי לא לשבור את הקצף).

יוצקים את הגבינה לתבנית ואופים בחום בינוני, בשליש התחתון של התנור במשך שעה עד שעה ורבע, עד שפני העוגה מזהיבים-משחימים.

מצננים בתנור כ-30 דקות. הצטננות הדרגתית תשמור את נפח העוגה אם כי התפיחה הגבוהה תשקע במקצת.

 

להכנת הציפוי:

מקציפים במיקסר את כל המרכיבים ומצפים את העוגה.

 

מצננים את העוגה במקרר שעות מספר לפני ההגשה.


הוסף תגובה

(5/5)


למעלה