Menu

אפיפיות קפה ושקדיםמקודם הדפסההדפס מתכון

מתוך ספר המתכונים הראשון שהוציאה העמותה


מרכיבים

מרכיבים

  • 50 גרם שקדים
  • 100 גרם חמאה או מרגרינה
  • ½ כוס סוכר
  • 2 כפיות קפה נמס
  • ½ כוס קמח ללא גלוטן
  • 2 כפות מים

הוראות הכנה

מחממים את התנור לחום בינוני-גבוה (375 פ., 190 צ.). משמנים ומקמחים תבנית עוגיות שטוחה.
חולטים את השקדים במים רותחים במשך 3 דקות, קולפים אותם ומקצצים בממחה או במעבד מזון (בלהב הפלדה).
שמים את השקדים הקצוצים, החמאה, הסוכר, הקפה והמים בסיר ומבשלים תוך כדי בחישה עד שהחמאה נמסה. מסירים מן האש ומוסיפים מעט קמח. נ"ג
יוצקים כפיות מלאות מן התערובת אל התבניות, ממרחק של 3 ס"מ זו מזו. אופים במשך 6 דקות. מצננים דקה אחת ומשחררים בזהירות במרית מתכת.
אפשר לכרוך את האפיפיות, בעודן חמות ורכות, סביב ידית של כף עץ ולהסירן כשהן מצטננות. מתקבל גליל חלול ויפה לעין.

הערות

כ- 25 אפיפיות


הוסף תגובה

(5/5)


למעלה