Menu

מאפינסמקודם הדפסההדפס מתכון

המתכון באדיבות ורדה בירן,
כנס העמותה, דצמבר 2007


מרכיבים

מרכיבים

  • כוס תערובת קמח המורכבת מ:
  • ½ כוס קמח ללא גלוטן
  • כוס קמח אורז מלא
  • כוס קמח טפיוקה
  • כוס קמח שקדים
  • ½ כפית סודה לשתיה
  • 1 כפית אבקת אפיה
  • 2 ביצים
  • 2 גביעי יוגורט ביו
  • 2 כפות סירופ חרובים/סילאן
  • 3 כפות רסק תפוחי עץ
  • 50 גרם צימוקים אורגניים
  • כוס סוכר דמררה

הוראות הכנה

מערבבים היטב את כל הקמחים+סודה לשתייה+אבקת אפייה. מסננים לתוך קערה דרך מסננת דקה.
בקערה נוספת מערבבים היטב בעזרת מטרפה את הביצים,היוגורט, סירופ החרובים/או הסילאן + רסק תפוחי עץ.
מוסיפים את תערובת הקמח, מערבבים ומוסיפים את הצימוקים.
יוצקים לתבנית שקעים ומכניסים לתנור מחומם מראש לטמפרטורה בינונית (כ-170-180 מעלות) במשך 30 דקות.

*ניתן לגוון בפירות מיובשים אחרים כמו אוכמניות,חמוציות.
או נטיפי שוקולד מריר 70%,
או להוסיף קינמון ודבש במקום סירופ חרובים.

הערות

ניתן להקפיא. להוציא בבוקר מהמקפיא ולקחת לבית הספר/לגן/לעבודה. מצויין גם ללא חימום.

ורדה בירן-מנחת סדנאות בישול ללא גלוטן-"צליאק בראש בריא"
http://www.maavarim.net/


הוסף תגובה

(5/5)


למעלה