Menu

עוגיות פריכות וטעימות להפליא מקודם הדפסההדפס מתכון

נגה

מרכיבים

לבצק

  • 2 כוסות קמח קונדיטור
  • 50 גרם מרגרינה
  • 1/4 כוס שמן
  • 1 ביצה
  • 3 כפות סוכר חום
  • 3-4 כפות מים

לציפוי

  • 200 גרם אגוזים מעורבים לפי הטעם
  • 1/2 כוס סוכר חום
  • 50 גרם מרגרינה
  • 3 כפות תרכיז תפוחי עץ טבעי
  • 2 כפות דבש
  • 1 כף קמח קונדיטור

הוראות הכנה

מכינים את הבצק: מערבבים יחד את כל החומרים במערבל חשמלי, מעבדים עד לקבלת כדור בצק אחיד. מרדדים (עדיף ע"ג ניילון נצמד או מפת ניילון חד פעמית, זה מקל להרים אותו אח"כ ולהעבירו לתבנית ללא שהוא יתפרק בדרך...)  ומשטחים אותו בתבנית בינונית.
אופים בחום של 180 מעלות כעשר דקות עד שהבצק זהוב ויבש.
 
בינתיים, שמים בסיר קטן את הסוכר החום, המרגרינה, תרכיז התפוחים והדבש. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש, מבשלים כשלוש דקות ומסירים. בוחשים פנימה את כף הקמח ולאחר מכן, את האגוזים. יוצקים בצורה שווה על הבצק האפוי ואופים כחמש עשרה דקות נוספות. מצננים מעט (אך לא לגמרי) וחותכים למשולשים. (או כל צורה אחרת...)

הוסף תגובה

(5/5)


למעלה