Menu

עוגיות פריכות במגוון טעמיםמקודם הדפסההדפס מתכון

נגה


מרכיבים

מרכיבים: לבצק

  • 3 כוסות קמח ללא גלוטן
  • 2 ביצים
  • 1 אבקת אפיה
  • 1 סוכר וניל
  • ¾ כוס סוכר
  • ¾ מרגרינה
  • ¼ כוס שמן
  • ריבת תות

מרכיבים לסוג מילוי 1 מעל הריבה

  • 6 כפות קקאו
  • 5 כפות שומשום
  • ¾ חבילה שומשום מעורבבים יחד

מרכיבים לסוג מילוי 2 מעל הריבה

  • בוטנים טחונים
  • קינמון
  • ציפורן מעורבבים יחד

מרכיבים לסוג מילוי 3 מעל הריבה

  • חתיכות פרי העונה (שנשארו במקרר: משמש, תפוח, אפרסק וכו') לערבב עם
  • 2 כפות סוכר
  • קינמון
  • ציפורן
  • מעט שמן

הוראות הכנה

מכניסים את כל חומרי הבצק למערבל ומערבלים במהירות גבוהה עד לקבלת בצק אחיד. אם לא מתאחה מספיק טוב, מוסיפים רבע כוס מים.
מרדדים על גבי משטח.
מורחים את עלה הבצק בריבת תות (ביתית או מהצנצנת. לעלה בצק שלם, יש להשתמש בכמעט צנצנת שלמה. ניתן לגוון בריבות ולהשתמש לחילופין בריבת משמש, תפוז או מה שאתם אוהבים. לדעתי, התות הכי מחמיא לרוב סוגי המילויים...)
מורחים את המילוי על הבצק.
חותכים את הבצק לרצועות של כ-15 ס"מ כל רצועה. מגלגלים, וכשמגיע לעובי של עוגיה, חותכים. (מכל רצועה יוצאות בערך 8 עוגיות).
מסדרים בתבנית על גבי נייר אפייה ואופים בתנור מחומם מראש בחום של 175 מעלות כחמש עשרה דקות, לבדוק שהעוגיה מתחילה להתקשות. להוציא.
מפזרים אבקת סוכר (בשפע!!) על העוגיות.
מחכים שהעוגיות יתקררו, מאחסנים בכלי סגור היטב.
ניתן להקפיא חלק מהכמות, מעולה בהקפאה.
 

הערות

למילוי:
ישנן כמה אפשרויות למילוי. מומלץ להכין כשניים שלושה סוגי מילוי בקערות שונות, לחלק את עלה הבצק המרודד לשלוש, ולמרוח כל שליש בסוג שונה של מילוי ואז באפייה אחת מרוויחים שלושה סוגי עוגיות!!!


הוסף תגובה

(5/5)


למעלה