Menu

עוגת קרם "שחיתות"מקודם הדפסההדפס מתכון

עדה גפני

מרכיבים

מרכיבים לבסיס

  • 5 ביצים מופרדות
  • 7 כפות סוכר
  • 120 גרם אינסטנט פודינג שוקולד (חבילה וחצי)
  • ליקר אמרטו או יין כלשהו (לא חובה)

מרכיבים למילוי - אפשרות ראשונה

  • 2 מיכלים שמנת מתוקה
  • 300 מ חלב
  • 120 גרם אינסטנט פודינג וניל

מרכיבים למילוי - אפשרות שנייה

  • 2 מיכלים שמנת מתוקה
  • 2 כפות סוכר
  • 2 גביעים גבינה לבנה 5%
  • ½ כוס סוכר

מרכיבים לציפוי

  • 200 גרם שוקולד מריר
  • ½ מיכל שמנת מתוקה

הוראות הכנה

בסיס:

מקציפים את החלבונים עד להיווצרות קצף קשה ומוסיפים 5 כפות סוכר תוך כדי ערבול.

בקערה נוספת מערבבים את 5 החלמונים עם 2 כפות סוכר, מוסיפים את התערובת בהדרגה לקצף החלבונים ולסירוגין מוסיפים את אבקת פודינג השוקולד בתנועות קיפול עד להיווצרות תערובת אחידה.

יוצקים לתבנית (תבנית עגולה גדולה או תבנית מרובעת בינונית) ואופים בחום בינוני - גבוה כ- 20 דקות ומצננים.

הערה: התחתית האפויה "נופלת" בזמן הצינון.

מילוי:

מקציפים יחד את כל חומרי המילוי.

אם בוחרים במילוי הגבינה מקציפים את השמנת והסוכר ולאחר מכן מוסיפים את שאר החומרים תוך כדי ערבול.

את תחתית העוגה מרטיבים מעט עם ליקר או יין.

משטחים על התחתית את המילוי בצורה אחידה.

מצננים במקרר (עד להכנת הציפוי).

ציפוי:

ממיסים את השוקולד בתוך השמנת המתוקה על אש קטנה. מצננים ושופכים על הקרם.

משהים את העוגה במקרר כדי שהציפוי יתקשה והטעמים יתחברו.

ניתן להמיס שוקולד לבן ולהשתמש בו לעיטור.

אפשר לצפות באגוזים קצוצים / תותים / ג'לי / פתיתי שוקולד וכו'.


הוסף תגובה

(5/5)


למעלה