Menu

עוגת הדבש של רותימקודם הדפסההדפס מתכון

רותי טרכטמן
מחברת הספר "טעים ללא גלוטן"

מרכיבים

מרכיבים

  • 6 ביצים
  • ¾ כוס סוכר
  • 1 שקית סוכר וניל (או כף סוכר וניל ביתי)
  • 1 כוס תה קר (מומלץ מצמחים שאוהבים *
  • 1 כפית קינמון
  • קורט ציפורן טחון (מי שאוהב)
  • ½ כפית אגוז מוסקט (מי שאוהב)
  • ½ כוס קמח ללא גלוטן
  • 1 כוס קמח תפוחי אדמה
  • ½ כוס קורנפלור
  • חצי כוס שקדים טחונים
  • 1 שקית אבקת אפיה
  • ½ כפית סודה לשתייה
  • ½ כוס דבש
  • אם אוהבים אפשר להוסיף אגוזים קצוצים, תמרים או משמשים מיובשים חתוכים, שוקולד מגורד או מה שאוהבים כיד הדמיון.

הוראות הכנה

מפרידים את הביצים.
מערבבים את החלמונים, קינמון, ציפורן, אגוז מוסקט, סוכר וניל ודבש.
מוסיפים את השמן בהדרגה תוך כדי בחישה.
מנפים את הקמחים (במסננת מתכת דקה).
מוסיפים לסירוגין את התה (או נוזל אחר) והקמחים + אבקת אפייה. 
בוחשים עד לקבלת קרם אחיד.
במידה ויוצא דליל מדי, מוסיפים עוד כ- ½ כוס קמח ללא גלוטן.
מקציפים את החלבונים עם הסוכר עד לקבלת לקצף גמיש.
מקפלים את הקצף לתוך הקרם.
אופים בתבנית 26/28 שבתוכה נייר אפייה בחום בינוני בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות, במשך כ- 35 דקות. 
בודקים עם שיפוד עץ שנועצים באמצע העוגה עד שהוא יוצא עדיין לח, כמעט יבש.
מכבים את התנור.
אחרי כ-5 דקות פותחים הדלת.
אחרי כ-10 דקות נוספות מוציאים את העוגה.

כשהעוגה יוצאת מהתנור:
מבשלים ¼ כוס סוכר ו- ¾ כוס מים בסיר
(אפשר גם כ-2 כפות דבש).
מחוררים עם מזלג את העוגה ושופכים עם כף על כל העוגה (מוסיף עסיסיות, לא חובה. העוגה טעימה גם בלי).
אפשר (ויפה) לבזוק אבקת סוכר לציפוי אחרי שהעוגה קרה.

הערות

* במקום תה, אפשר מיץ תפוזים או חלב או סויה


הוסף תגובה

(5/5)


למעלה