Menu

עוגת הדבש של שרהמקודם הדפסההדפס מתכון

שרה ליבר (עפ"י מתכון של אמה, מרגלית ז"ל) 


מרכיבים

מרכיבים

  • 6 ביצים
  • ½ כוס שמן
  • ½ כוס דבש
  • 1 כפית סודה לשתייה
  • 1 כף קוניאק
  • ½ כוס תמצית קפה (להמיס 2 כפיות נס קפה ב- ½ כוס מים)
  • 2 כוסות קמח (⅔ מהכמות קמח קונדיטור ו-⅓ קמח אורז)
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • כוסות סוכר

הוראות הכנה

מערבבים את החלמונים והשמן.
מוסיפים לתערובת דבש, סודה לשתייה, קוניאק, תמצית קפה, תערובת קמח, ו-½ כוס סוכר.
מקציפים בקערה נפרדת את החלבונים ויתרת הסוכר (1 כוס).
מערבבים יחדיו את שתי התערובות.
שופכים התערובת ל-4 תבניות מוארכות חד פעמיות (לא משומנות).
אופים בתנור במשך כשעה בחום נמוך.

הערות

כדי שהעוגה לא "תצנח", מומלץ להפוך את התבניות מעל גבי רשת, על ידי תמיכה משני צידי התבנית (שהעוגה תהיה באוויר), עד שהעוגה מתקררת.


הוסף תגובה

(5/5)


למעלה