Menu

עוגת שוקולד של מיכל פטרמקודם הדפסההדפס מתכון

אילנה יניב

מרכיבים

מרכיבים לבסיס

  • 300 גרם שוקולד מריר
  • 200 גרם חמאה
  • כוס חלב
  • 1 כוס סוכר חום כהה מהודק
  • כוסות קמח קונדיטור
  • 1 שקית אבקת אפייה (לערבב עם הקמח)
  • 2 כפיות תמצית וניל (מי שאוהב)

מרכיבים לקרם

  • 50 גרם חמאה
  • 50 גרם שוקולד מריר
  • 2 כפות קקאו
  • 2 כפות סוכר חום כהה

הוראות הכנה

ממיסים את השוקולד, החמאה, החלב והסוכר בסיר בינוני על להבה קטנה.
מסירים מהאש ומוסיפים בהדרגה לתוך הסיר, תוך כדי ערבוב במיקסר ידני את הביצים, הקמח, אבקת האפייה ותמצית הוניל.
אופים ב- 165 מעלות במשך 40-45 דקות.

ממיסים את כל חומרי הקרם בסיר קטן על אש נמוכה תוך כדי ערבוב מתמיד או במיקרו.
שופכים על העוגה שבתבנית בעודה חמה.
כשהעוגה מתקררת אפשר לחתוך אותה לקוביות ולהקפיאה.

הערות

הכמות מתאימה לפיירקס 26X40 או עגול 28 


הוסף תגובה

(5/5)


למעלה