Menu

עוגת גזר ותפוחיםמקודם הדפסההדפס מתכון

רותי טרכטמן
מחברת הספר "טעים ללא גלוטן"

מרכיבים

החומרים לעוגה

  • 1 תפוח עץ גרנד גדול, או 2 בינוניים, מגורדים גס
  • 3-4 גזרים, מגורדים דק או גס
  • 4 ביצים
  • 100 גרם חמאה (ניתן להחליף בחצי כוס שמן)
  • 100 גרם סוכר (כחצי כוס)
  • 100 גרם קמח ("קונדיטור" / קורנפלור / קמח תפוחי אדמה)
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 100 גרם שקדים קצוצים או טחונים (מומלץ, לא חובה)

הוראות הכנה

מערבבים את כל החומרים.
אופים בחום של 180 מעלות, במשך 30-45 דקות.
לאחר שהעוגה מוכנה אפשר לפזר אבקת סוכר, או למרוח ריבה.

הערות

מומלץ להוסיף חמוציות מיובשות או צימוקים, למי שאוהב.

גיוון: שמים בתבנית את חצי כמות התערובת, מפזרים מעליה 2-3 פרוסות תפוחים דקות + 2 כפיות מיץ לימון. מורחים מעליהן ריבה, או מפזרים סוכר וקינמון - ומוסיפים את את החצי השני של התערובת מעליהן. ואז לאפות.

העוגה נהדרת גם ללא התוספת באמצע.

הוסף תגובה

(5/5)


למעלה