Menu

עוגת אגוזים ושברי שוקולדמקודם הדפסההדפס מתכון

טובה רוטמן

מרכיבים

מרכיבים לבסיס

  • 1 כוס קמח קונדיטור או קמח נ"ג אחר
  • 1 כוס אגוזים קצוצים
  • ½ כוס שמן
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • 2 תפוחי עץ מגוררים
  • 150 גרם שוקולד מריר דפוק לשברים
  • 7 ביצים
  • 1 כוס סוכר
  • 3 כפות יין מתוק
  • קליפת לימון ותפוז מגוררת
  • 1 כפית תמצית וניל
  • או 1 שקית סוכר וניל

מרכיבים לציפוי

  • 2 מיכלים שמנת מתוקה עמידה לקצפת
  • 2 כוסות חלב
  • 2 אינסטנט פודינג וניל

מרכיבים לקישוט מעל הציפוי (לא חובה)

  • 100 גרם שוקולד
  • כמה כפות מים
  • 50 גרם חמאה / מחמאה / מרגרינה

הוראות הכנה

מקציפים את החלבונים עם הסוכר לקצף יפה ויציב.
מערבבים היטב בקערה גדולה נפרדת את כל שאר החומרים לבסיס העוגה מלבד שברי השוקולד.
(עדיף להכין את קערת העיסה לפני שמקציפים את החלבונים והסוכר).
מקפלים בעדינות את הקצף לתוך העיסה ובסוף את שברי השוקולד.
אופים בחום בינוני (40 דקות בערך) עד שקיסם יוצא יבש (מלבד סימני שוקולד שנמצא בעיסה ונמס באפיה).
בינתיים מקציפים ביחד את כל מרכיבי הציפוי לקרם קצפת.
חותכים בסכין גדולה את העוגה לרוחב, לשלושה חלקים (שני חיתוכים).
מניחים את שני החלקים- כל חלק בצלחת נפרדת.
על החלק הבסיסי הראשון מורחים שליש מן הקרם קצפת שהכנו ומניחיפ מעל את החלק האמצעי של העוגה.
מורחים על החלק האמצעי של העוגה שליש נוסף של הקרם קצפת ומניחים מעל את החלק העליון של העוגה.
מצפים בשליש הקרם הנותר.
ממסים יחד את מרכיבי הקישוט ומצננים מעט.
מטפטפים בצורה יפה את השוקולד המומס מעל הקרם הלבן כך שיראו את שני הצבעים.
מקשטים בכל מה שרוצים (סוכריות, אגוזים קצוצים ו/או שלמים וכו').
 

הערות

מתאימה לתבנית עגולה 26 קפיצית או חד פעמית משומנת היטב.

הוסף תגובה

(5/5)


למעלה