Menu

עוגת אגוזיםמקודם הדפסההדפס מתכון

נורית רענן, מבוסס על מתכון של נירה שויאר בספרה "עוגות לכל עת"


מרכיבים

מרכיבים

  • כוס סוכר (אפשר להפחית את הכמות)
  • 6 ביצים מופרדות
  • 1 כף תמצית וניל
  • ½ כוס שמן
  • כוסות קמח "קונדיטור"
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1 כוס אגוזים קצוצים גס
  • 50 גרם שוקולד מריר מגורר גס
  • ½ כוס נוזלים (מיץ או יין)
  • קורט מלח

הוראות הכנה

מערבבים יחדיו 1 כוס סוכר + 6 חלמונים + תמצית וניל ומלח.

מוסיפים לתערובת את השמן תוך כדי בחישה.

מערבבים בנפרד את החומרים היבשים: קמח, אבקת אפייה, אגוזים ושוקולד.

מוסיפים אותם לסירוגין עם השמן לתוך התערובת, תוך כדי בחישה, עד שמתקבל בצק חלק.

מקציפים את החלבונים עם ½ כוס הסוכר עד שמתקבל קצף גמיש.

מוסיפים את הקצף לבצק ויוצקים לתבנית אפייה משומנת.

אופים בתנור שחומם מראש למשך כ-40 דקות.


הוסף תגובה

(5/5)


למעלה