Logo עמותת צליאק בישראל

טורט קוקוס ואגוזיםמקודם הדפסההדפס מתכון

טובה רוטמן

טורט קוקוס ואגוזים

מרכיבים

מרכיבים

  • 6-7 ביצים מופרדות
  • 1 כוס סוכר
  • כוס קמח ללא גלוטן
  • 1 חבילה אבקת אפייה
  • קורט מלח
  • 1 כוס קוקוס
  • 1 כוס אגוזים טחונים
  • 100 גרם שוקולד מריר מגורר (לא חובה)
  • 3 כפות מיץ תפוזים
  • או 3 כפות קפה נמס מוכן נוזלי
  • כוס מיץ תפוזים
  • או ⅔ כוס קפה נמס מוכן נוזלי
  • גרירת תפוז ולימון

הוראות הכנה

מערבבים את החומרים היבשים בקערה.
מקציפים את החלבונים עם רוב הסוכר.
מקציפים את שארית הסוכר עם החלמונים.
מוסיפים לחלמונים את 3 כפות הנוזלים.
מוסיפים לחלמונים כמה שניתן מהחומרים היבשים שלא יהיה סמיך מדי.
מוסיפים לקערת הקצף את תערובת החלמונים והחומרים.
מוסיפים בתנועות קיפול עדינות את שאר החומרים וגרידת התפוז ולימון.
אופים בחום בינוני כ-50 דקות עד שמזהיב וקיסם יוצא יבש.
בסיום האפיה כשהעוגה עדיין חמה למדי, מחוררים בעדינות.
ויוצקים ⅔ כוס הנוזלים על העוגה.
משאירים להתקרר.

תוספת הנוזלים למעלה לא חובה  למי שאוהב יבש יותר.

 
אפשר לצפות אח"כ בקרם שוקולד או קצפת,
או לפזר אבקת סוכר מעל.
 

למעלה
כל הזכויות שמורות לעמותת צליאק בישראל