Menu

עוגת שוקולד חמהמקודם הדפסההדפס מתכון

באדיבות הקונדיטורית מיטל סלע,
מתוך הרצאתה בכנס העמותה שהתקיים במאי 2005

מרכיבים

מרכיבים לעןגה

  • 330 גרם שוקולד מריר
  • 150 גרם חמאה/מחמאה
  • 120 גרם שקדים טחונים
  • 120 גרם אורז לתינוקות
  • 6 ביצים
  • 270 גרם סוכר

מרכיבים למילוי שוקולד

  • 200 סמ"ק שמנת מתוקה
  • 70 גרם שוקולד מריר
  • 30 גרם חמאה

הוראות הכנה

את מילוי השוקולד יש להכין יום מראש.
 
הכנת מילוי השוקולד:
מרתיחים את השמנת בסיר. כשהשמנת רותחת מכבים את האש.
מוסיפים לשמנת את השוקולד והחמאה כדי שימסו בתוך השמנת החמה.
שופכים את כל נוזל השוקולד לתוך כלי של קוביות קרח ושמים במקפיא.

הכנת העוגה:
ממיסים את השוקולד והחמאה במיקרוגל או בבן-מרי.
בכלי נוסף מערבבים את האורז והשקדים הטחונים.
מכניסים לשוקולד המומס את החלמונים.
מקציפים במיקסר את החלבונים והסוכר במהירות גבוהה.
כשההקצפה תופחת ומוכנה, שופכים לתוכה את תערובת השוקולד, החמאה והחלמונים, ולאחר מכן את תערובת האורז והשקדים.
מורחים קוקוטים מאלומיניום (בגודל של עוגות אישיות) במרגרינה מומסת.
שופכים לתוכם את הבלילה (מחצית הגובה של הקוקוט).
מוציאים מהמקפיא את קוביות השוקולד שהכנו יום מראש, ובכל תבנית מניחים קוביית שוקולד. מעליה מוזגים את יתרת הבלילה.
אופים את העוגות בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות למשך 40-30 דקות.
אפשר להגיש את העוגות מיד לאחר שהן יוצאות מהתנור.
אם רוצים להגיש מאוחר יותר, יש לחמם את העוגה במיקרוגל במשך כדקה או בתנור במשך כ- 4 דקות.

הערות

מתכון ל-6 עוגות אישיות

הוסף תגובה

(5/5)


למעלה