Menu

עוגת אספרסומקודם הדפסההדפס מתכון

מתוך ספר המתכונים הראשון שהוציאה העמותה

מרכיבים

מרכיבים

  • 125 גרם שוקולד מריר
  • 100 גרם חמאה רכה או מרגרינה בטעם חמאה
  • 150 גרם סוכר
  • 5 ביצים מופרדות
  • ספל קטן של קפה אספרסו חזק
  • או 4 כפיות קפה נמס בגרגרים ומעט מים רותחים
  • אבקת קקאו לא ממותקת
  • אבקת סוכר

הוראות הכנה

מקציפים במיקסר את המרגרינה עם מחצית מכמות הסוכר.
מוסיפים את החלמונים ומקציפים עד שהתערובת תפוחה ובהירה.
מוסיפים את הקפה וממשיכים להקציף.
מוסיפים את השוקולד הנמס ומקציפים עד שהתערובת אחידה.
מקציפים את החלבונים עם מחצית מכמות הסוכר הנותרת עד שמתקבל קצף נוקשה ויציב.
מעבירים את תערובת החלמונים ומערבבים בזהירות בתנועות קיפול עדינות.
משמנים תבנית. שופכים לתוכה את התערובת ואופים בחום של 180 צ' במשך כ- ½ שעה.
נותנים לעוגה להתקרר מעט ומעבירים למקרר למשך שעה לפחות. מפזרים מעל קקאו ואבקת סוכר וחותכים למרובעים או למשולשים.


הוסף תגובה

(5/5)


למעלה