Menu

עוגת תותים ושוקולד לבןמקודם הדפסההדפס מתכון

מתוך ספר המתכונים הראשון שהוציאה העמותה

מרכיבים

מרכיבים לבסיס

  • 3 חלבונים
  • ½ כוס סוכר
  • 100 גרם אגוזי לוז קלויים וקצוצים

מרכיבים לקרם

  • 2 מיכלים שמנת מתוקה
  • 1 כף קליפת תפוז מגוררת
  • 300 גרם שוקולד לבן
  • 2 חלמונים
  • 1 כף ליקר תפוזים
  • 400 גרם תות שדה פרוס

הוראות הכנה

מקציפים היטב את החלבונים לקצף יציב, תוך הוספת הסוכר.
מקפלים עם האגוזים הקצוצים ושוטחים בתבנית מרופדת בניר אפיה משומן.
ופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני 180 צ', עד שפני העוגה מזהיבים.
מרתיחים מיכל שמנת מתוקה עם קליפת תפוז, מסירים מהאש ומוסיפים שוקולד לבן חתוך לחתיכות קטנות.
מערבבים היטב בכף עץ עד שהשוקולד נמס. מסננים ומצננים.
מקציפים את מיכל השמנת המתוקה הנותר, מנמיכים את מהירות המיקסר, מוסיפים את החלמונים עם ליקר תפוזים.
מקציפים מעט את תערובת השוקולד והקצפת שהצטננו בינתיים ומוסיפים בתנועות קיפול את תערובת השמנת והחלמונים. מצננים.
חצי מכמות הקרם שוטחים על הבסיס האפוי, מפזרים את תות השדה הפרוס. מכסים בקרם הנותר.
מצננים כמה שעות לפני ההגשה.


הוסף תגובה

(5/5)


למעלה