Menu

עוגת יום הולדתמקודם הדפסההדפס מתכון

מתוך ספר המתכונים הראשון שהוציאה העמותה

מרכיבים

מרכיבים לעוגה

  • 8 ביצים
  • 1 כוס סוכר
  • 250 גרם אגוזים או שקדים טחונים
  • 200 גרם שוקולד מריר מגורר גס

מרכיבים לקצפת

  • 1 מיכל שמנת מתוקה
  • 2 כפות סוכר

מרכיבים לציפוי

  • 100 גרם שוקולד מריר
  • 10 גרם מרגרינה או חמאה

הוראות הכנה

מערבלים את החלמונים עם ½ כוס סוכר.
בקערה שנייה מקציפים את החלבונים עם שארית הסוכר.
מאחדים בזהירות את שתי התערובות.
מקפלים פנימה בכף עץ את האגוזים אן השקדים ואת השוקולד המגורר.
יוצקים את התבליל לתבנית משומנת בקוטר 26 ס"מ.
אופים במשך 10 דקות בחום בינוני-גבוה (200 צ'), מנמיכים את החום לבינוני (180 צ') ואופים במשך כ- 40 דקות נוספות. לא לפתוח את התנור במהלך האפייה !
משהים את העוגה בתבנית עד שמצטננת לגמרי.
מקציפים את השמנת המתוקה עם 2 כפות סוכר.
מוציאים את העוגה מהתבנית, חותכים לשתי שכבות.
מורחים את הקצפת על השכבה התחתונה, מכסים בשכבה העליונה.
מצפים בשוקולד המומס במרגרינה או חמאה.
 


הוסף תגובה

(5/5)


למעלה