Menu

עוגת תפוחי עץמקודם הדפסההדפס מתכון

במקור עוגה גלוטנית של נורית
הוסבה לנטול גלוטן ע"י חניתה


מרכיבים

מרכיבים

  • 4-5 תפוחי עץ רצוי חמצמצים מסוג סמית
  • 3 ביצים
  • 1 כוס שמן
  • ½ כוס יין מתוק
  • 1 כוס סוכר (אני שמה ¾ כוס)
  • 2 כוסות קמח קונדיטור
  • 1 שקית אבקת אפיה
  • לבחירה לפי הטעם קינמון/בוטנים/אגוזים/צימוקים/חמוציות

הוראות הכנה

שמים את היין והסוכר בקערה שתוכל להכיל את התפוחים.
קולפים את התפוחים, חותכים לפרוסות ומשרים בתערובת היין והסוכר. מערבבים מדי פעם שכל התפוחים יושרו בתערובת.
מוסיפים את יתר החומרים ומערבבים היטב.
יוצקים לתבנית משומנת ואופים בחום של 180 מעלות כחצי שעה (עד שקיסם יוצא יבש).
המרכיבים לבחירה : אפשר לוותר, אפשר לשים צירופים שלהם ואפשר להוסיף מרכיבים אחרים, הכל לפי הטעם ולפי מה שיש בבית.

הערות

העוגה מפיצה ריח משגע בבית, טעימה להפליא גם כשהיא חמה ואינה מתייבשת כשמתקררת.
אפשר להגיש עם קצפת/ כדור גלידה.
אצלנו היא נגמרת במהירות הבזק לפני שמספיקים לשים תוספות.


הוסף תגובה

(5/5)


למעלה