Menu

עוגת חמאת בוטנים בציפוי שוקולדמקודם הדפסההדפס מתכון

מתוך ספר המתכונים השני שהוציאה העמותה

מרכיבים

מרכיבים לבסיס

  • 2 כוסות קמח "קונדיטור"
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • ¾ כוס חמאת בוטנים
  • 100 גרם חמאה או מרגרינה רכה
  • 1 כוס סוכר לבן
  • ½ כוס סוכר חום (עדיף דמררה)
  • 2 ביצים גדולות
  • 2 כפיות תמצית וניל
  • ¾ כוס חלב

מרכיבים לקרם שוקולד

  • 100 גרם שוקולד מריר
  • 100 גרם שוקולד חלב
  • 1 כפית אבקת סוכר
  • 75 גרם חמאה

מרכיבים לציפוי

  • בוטנים גרוסים

הוראות הכנה

מחממים תנור לחום בינוני.
משמנים ומקמחים תבנית אפייה.
שמים בקערה את הקמח + אבקת האפייה ומערבבים.
מוסיפים את חמאת הבוטנים + חמאה + שני סוגי הסוכר, ומערבלים במהירות בינונית כ- 3 דקות, עד שנוצר קרם אחיד.
מוסיפים את הביצים, זו אחר זו, ומערבלים היטב אחרי כל ביצה.
מוסיפים תמצית וניל.
מנמיכים את מהירות המערבל ומוסיפים את החלב והקמח לסירוגין.
יוצקים את העיסה לתבנית האפייה ואופים במשך כ- 25 - 20 דקות, עד שקיסם שמכניסים לאמצע העוגה, יוצא לח עם פירורים.
משהים לצינון.
מחממים בסיר את כל החומרים לקרם וממיסים תוך כדי בחישה עד שנוצר קרם אחיד.
חוצים את העוגה לרוחבה. על פרוסה אחת מניחים קרם שוקולד, עליו את הפרוסה השנייה, ומעליה שוב את יתרת קרם השוקולד.
מפזרים מעל את הבוטנים הגרוסים.


הוסף תגובה

(5/5)


למעלה