Menu

עוגת בריאות בחושה - שקדים ותפוחי עץמקודם הדפסההדפס מתכון

טובה רוטמן

מרכיבים

מרכיבים

  • 6 תפוחי עץ מסוג גראנד סמית
  • כוס סוכר חום
  • 50 גרם חמאה או מרגרינה

מרכיבים לעיסה

  • 5 ביצים גדולות
  • 1 כוס סוכר רגיל
  • 1⅓ כוסות שמן + נוזלי התפוחים
  • כוסות קמח נ"ג
  • 1 חבילה אינסטנט פודינג וניל
  • 1 כוס קמח שקדים
  • ¼ כוס קוקוס
  • 1 כפית מלאה אבקת אפייה
  • 1⅓ כפיות סודה לשתייה
  • 3 כפות ברנדי (לא חובה)
  • 1 כפית תמצית וניל או סוכר וניל
  • גרידת לימון או תפוז
  • 1⅓ כפיות קינמון (לא חובה)

הוראות הכנה

קולפין וחותכים את התפוחים לקוביות קטנות.
ממיסים את הסוכר והחמאה בקלחת,
מוסיפים את תפוחי העף ומבשלים ב-10 דקות,
מסננים את הנוזלים.
שומרים בצד גם את תפוחי העץ וגם את הנוזלים בנפרד.

בינתיים מכינים את העיסה:
טורפים ביצים שלמות במיקסר או במטרפה לקבלת תערובת בהירה תפוחה.
מוסיפים את נוזלי השמן ותפוחי העץ, הברנדי, הקינמון וגרידת הלימון/תפוז.
בקערה נפרדת מערבבים יחד את החומרים היבשים ומוסיפים בהדרגה את הנוזלים.
מוסיפים לעיסה את קוביות תפוחי העץ בתנועות קיפול בעזרת מרית.
אופים בתבנית משומנת כ-45 דקות עד שקיסם עץ יוצא יבש/לח, בחום בינוני 170.
מקשטים באבקת סוכר.

הערות

יפה להגיש עם כדור גלידת וניל.

הוסף תגובה

(5/5)


למעלה