Menu

עוגת גבינה לחגמקודם הדפסההדפס מתכון

טובה רוטמן


מרכיבים

מרכיבים לתחתית

  • ¾ חבילה מרגרינה או חמאה או מחמאה רכה
  • 2 כוסות קמח נ"ג
  • ½ כוס סוכר
  • 1 ביצה
  • ¼ כוס מיץ תפוזים
  • 1 כפית תמצית וניל
  • ½ כפית אבקת אפייה

מרכיבים למלית גבינה

  • 5 ביצים מופרדות
  • 750 גרם גבינה לבנה 5%
  • 1 כוס סוכר
  • 1 שקית אינסטנט פודינג וניל
  • 3 כפות גדושות קמח נ"ג
  • 1 גביע שמנת חמוצה
  • 1 כפית תמצית וניל
  • קליפת לימון מגורדת
  • כמה טיפות מיץ לימון סחוט לפי הטעם

הוראות הכנה


הכנת התחתית:

לשים הכל יחד לבצק גמיש ולא דביק, ומשטיחים בתבנית קפיצית משומנת.
כדאי ליצור שוליים סביב דפנות התבנית.
אופים כ-15 דקות בחום בינוני עד הזהבה קלה מאד.
מוציאים מהתנור ומגרדים בעזרת כף את החלק העליון לפירורים.
שומרים את הפירורים בקערית בצד עד הכנת המלית.
 
הכנת המלית:

מקציפים עד לקצף יציב את החלבונים עם הסוכר, ומניחים בצד.
בקערה גדולה נפרדת מערבבים היטב יחד את כל שאר החומרים והחלמונים,
כדאי בעזרת מערבל אבל לא חזק מאד, כדי לשמור על המרקם.
מוסיפים בעדינות בעזרת מרית (לקקן) את הקצף בהדרגה בתנועות קיפול.
משטיחים את המלית מעל התחתית ומפזרים את הפירורים.
אופים 10-15 דקות בחום של 170-180 מעלות,
מנמיכים את החום ל-160 מעלות ואופים עוד כשעה, מאד תלוי באופי התנור.
הפירורים מקבלים גוון זהוב.
העוגה תופחת מאד בתחילה ואח"כ יורדת מעט לגובה התבנית.
בסיום האפיה לפתוח את דלת התנור מעט כדי שתתקרר בהדרגה, ואח"כ להוציא.
לשמור במקרר.
 

הוסף תגובה

(5/5)


למעלה