Menu

עוגת תפוחיםמקודם הדפסההדפס מתכון

אנה קונדרשוב


מרכיבים

מרכיבים

  • 4-5 תפוחי סמיט
  • 5-6 ביצים
  • 1 כוס סוכר
  • ½ כוס קמח "כרגיל"
  • ½ כוס קמח "קונדיטור"
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • 1 שקית סוכר וניל

הוראות הכנה

מקלפים את התפוחים וחותכים לפלחים דקים.

מפרידים את הביצים.

מקציפים את החלבונים עם טיפת מלח

ובנפרד - את החלמונים עם כוס סוכר.

בקערה נפרדת מערבבים יחדיו את שני סוגי הקמחים + אבקת אפייה + סוכר וניל.

מוסיפים את החלמונים המוקצפים לתערובת הקמחים ומערבבים היטב.

מוסיפים את החלבונים המוקצפים בתנועות קיפול.

מניחים ניר אפייה בתחתית של תבנית עגולה מתפרקת בקוטר 34-34, משמנים טיפה (רק את התחתית).

שמים קצת מהבצק כך שיכסה את התחתית.

מסדרים מעל את התפוחים בצורת מניפה.

מפזרים מעל טיפת סוכר מעורבב עם קינמון.

שופכים מעל את שאר בלילת הבצק ומפזרים עוד קינמון עם סוכר.

אופים בתנור בחום של 165 מעלות במשך 35 דקות, ואחר כך עוד 15-20 דקות בחום של 120 מעלות,

כך שיווצר קרום מעל ומבפנים העוגה תהיה מוכנה ולא רטובה מדי (בודקים עם קיסם)

 

מצננים את העוגה עוד שעה כדי שהיא תישאר גבוהה.


הוסף תגובה

(5/5)


למעלה